Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demissionair kabinet wil miljarden extra bezuinigen

  •  
20-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_20c86b06d6.jpg.jpg
Minister van Financiën De Jager (CDA) wil begroting 'netjes' overdragen aan nieuw kabinet. CU zei enige tijd geleden dat bezuinigingen op sociale zekerheid taboe waren
Het kabinet wil miljarden extra bezuinigen om de begroting ”netjes” over te dragen aan een nieuw kabinet. Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager zei dit vrijdag na afloop van de ministerraad, zo meldt Het Parool.
Voor de val van het kabinet CDA, PvdA en ChristenUnie was al afgesproken om in 2011 3,2 miljard te bezuinigen, op voorwaarde dat de economie voldoende hersteld zou zijn.
Het Parool schrijft dat gerekend werd op meevallers door loonmatiging, maar dat levert vooralsnog niet meer dan 400 miljoen euro op. Nu is de Jager toch op zoek naar bezuinigingsposten.
De ChristenUnie heeft enige tijd geleden al laten weten niet te zullen toestaan dat vooruit wordt gelopen op de bezuinigingsplannen van een toekomstig rechts kabinet van CDA, VVD en PVV. De CU zou niet tekenen voor bezuinigingen op sociale zekerheid.
Lees hier verder

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.