Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Democraten verliezen zetel Ted Kennedy

  •  
20-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
vs-stemming.jpg
Grote tegenslag voor Obama
Een senaatszetel die vrij kwam na het overlijden van Ted Kennedy is bij tussentijdse verkiezingen gewonnen door de Republikeinen. Het verlies is een tegenslag voor Obama omdat de ene zetel cruciaal is voor het doorzetten van zijn hervormingsplannen.
De zetel in Massachusetts wordt traditioneel bezet door Democraten, zondag nog reisde Obama naar de staat af om de Democratische kandidaat Coakley te steunen. De Republikein won met zo’n 5 procent verschil. Het ANP meldt:
De Democraten raken daardoor hun cruciale zestigste zetel in de Senaat in Washington kwijt. Daardoor wordt het voor de Republikeinen makkelijker om procedurele obstakels op te werpen tegen de hervormingsplannen voor de gezondheidszorg van president Barack Obama. Met hun zestig zetels konden de Democraten tot nu toe vertragingstactieken van de Republikeinse oppositie voorkomen. Dat kan met een kleinere meerderheid niet meer.
 cc-foto: Muffet

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.