Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Democraten: verplicht kandidaten tot openbaren belastingaangiftes

  •  
04-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
25514821787_ae8e6f3e76_z
Een nieuw wetsvoorstel van de Democraten moet de Amerikaanse president Donald Trump dwingen zijn belastingaangiftes van de laatste tien jaar te openbaren. Tenminste, als hij besluit zich herkiesbaar te stellen voor een nieuwe periode van vier jaar. Tot nu toe weigerde hij categorisch inzage te geven in zijn financiële handel en wandel.
Als het voorstel van Nancy Pelosi, de nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, het haalt is het slechts een van de zaken uit een lange serie maatregelen die de Democraten op de agenda willen nu ze de meerderheid heeft in het Huis van Afgevaardigden. Tijdens de tussentijdse verkiezingen, in november vorig jaar, veroverden de Democraten het Huis. Ook campagnefinanciering en andere verkiezingen-gerelateerde zaken moeten op de schop volgens Pelosi en haar partijgenoten. Een en ander werd bekend gemaakt tijdens een persconferentie:
Cc-foto: Gage Skidmore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.