9

&… Demonstrant zit fietsende Rutte na

Commissaris Vestia treedt af ... Bierbuik niet door bier ... Het geheim van Messi ... Zeven jaar voor Mohammed-cartoon ... Wie zat er langer op Harvard, Obama of Romney? En meer

Meer nieuws van vandaag


Demonstrant zit fietsende premier Rutte achterna – Ook op de 22ste dag van de onderhandelingen nam Premier Rutte de fiets naar het Catshuis. Samen met VVD-fractieleider Stef Blok arriveerde hij gisteren op zijn tweewieler. Bij aankomst en vertrek werden zij achterna gezeten door demonstrant ‘K. Pitalist’. Deze werd bij het hek in de kraag gegrepen. (AD)

Commissaris van Vestia treedt af – Susan Baart stopt uiterlijk 1 oktober. Dat meldt de in de financiële problemen geraakte woningcorporatie op de website. Baart is sinds april 2010 lid van de raad van commissarissen van Vestia. Volgens Vestia wil ze haar termijn niet vol maken. (Metro)

Antistoffen dromedarissen helpen hartinfarct voorkomen – Antistoffen die zijn ontwikkeld door dromedarissen kunnen gevaarlijke bloedvatvernauwingen beter in beeld brengen. Dat helpt het risico op een hartinfarct en een plotse dood te verkleinen. Wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben daarvoor een techniek ontwikkeld, meldden ze vandaag. (Volkskrant)

Bierbuik komt niet door bier – Wie van zijn bierbuikje af wil, moet het niet zoeken in minder bierdrinken. Uit onderzoek blijkt dat bier niet de reden van een bierbuik is.
Het blijkt allemaal uit een onderzoek van Duitse en Zweedse onderzoekers, meldt HLN.be. Vier jaar lang werden 20.000 proefpersonen geanalyseerd en werd het gewicht en de heup- en middelomtrek van de personen genoteerd. (BNR)

Messi’s geheim schuilt niet in zijn voeten maar in zijn hersenen – Uiteraard schudt Lionel Messi zijn wonderbaarlijke dribbels uit zijn snelle voeten, maar uit een Zweedse wetenschappelijke studie blijkt nu dat het geheim van topvoetballers zoals Messi toch vooral in het hoofd zit. Messi heeft niet alleen betere fysieke voetbalkwaliteiten, zijn geniale voetbal komt vooral uit zijn hersenen. (AD)

Obama zat te lang op Harvard volgens Romney, die er zelf langer zat – Mitt Romney, de man met de beste kaarten om de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen binnen te halen, laat geen kans onbenut om president Obama als elitair af te schilderen. In zijn laatste speech zei hij dat Obama te veel tijd op de universiteit van Harvard heeft doorgebracht, in plaats van in de echte wereld. Hij vergat er wel bij te zeggen dat hij er zelf een jaar langer zat. (AD)

Ex-CIA’er aangeklaagd wegens lekken geheimen – John Kiriakou, een voormalig CIA-agent, is formeel aangeklaagd wegens het lekken van gevoelige informatie naar journalisten toe. Zo zou hij de naam van een geheim agent hebben prijsgegeven en details over illegale praktijken tijdens verhoren van een verdachte in Guantanamo Bay. (Volkskrant)

Tunesië – Zeven jaar cel voor karikatuur profeet Mohammed – Twee jongeren in Tunesië zijn veroordeeld tot 7 jaar cel omdat ze karikaturen van de profeet Mohammed op Facebook hadden gezet. Hun actie wordt beschouwd als godslastering en het verstoren van de openbare orde. Het vonnis past in de groeiende invloed van religie in Tunesië, na de revolutie ruim een jaar geleden. De karikaturen toonden Mohammed in zijn blootje, evenals Tunesische leiders. (Volkskrant)

Maoïst krijgt premie op eigen hoofd – De maoïst Dunna Kesava Rao (41) die zich vorig jaar in de Zuid-Indiase deelstaat Andhra Pradesh zelf bij de politie meldde, heeft nu de premie die op zijn eigen hoofd stond gekregen. Zijn moeder, die zelf nog in de gevangenis zit, nam namens haar zoon 15.000 euro in ontvangst. (De Morgen)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)