81

Demonstratie ‘gele hesjes’ Parijs loopt uit de hand

Bij een protest van de ‘gele hesjes’ in Parijs is het tot een aanvaring gekomen tussen de demonstranten en de politie. Nadat de demonstranten bij de Arc de Triomphe door de afzetting probeerden te breken, besloot de aanwezige oproerpolitie waterkanonnen en traangas in te zetten. Tientallen mensen werden gearresteerd.

Zaterdagochtend hadden naar schatting zo’n 1500 demonstranten zich verzameld in de omgeving van de Arc de Triomphe. Al enkele weken demonstreren de ‘gele hesjes’ tegen een verhoging van de brandstofprijzen, maar daarnaast ook tegen de oplopende kosten van levensonderhoud. Behalve in Parijs werd ook in andere Franse steden gedemonstreerd.

Vrijdag liep een demonstratie van ‘gele hesjes’ in Brussel uit de hand. Demonstranten gooiden voorwerpen naar de politie, waarop ook daar waterkanonnen en traangas werden ingezet. Tientallen mensen werden gearresteerd. In Nederland staan zaterdag ook demonstraties van ‘gele hesjes’ gepland. Zij eisen onder meer verlaging van accijnzen, een basisinkomen voor iedereen en het vertrek van premier Rutte.

Bron: NOS

Geef een reactie

Laatste reacties (81)