Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demonstratie tegen terrorisme in Marrakesh

  •  
08-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Week na bomaanslag demonstreren betogers tegen Marokkaanse regering en geweld
In de Marokkaanse stad Marrakesh zijn zondag duizenden mensen de straat op gegaan. Ze demonstreren tegen de huidige regering en eisen democratische hervormingen. Ook willen de demonstranten een einde zien aan militant geweld dat in de stad naar aanleiding van de bomaanslag op 28 april, waarbij 17 mensen om het leven kwamen, is ingezet.
Demonstranten droegen borden waarop stond: ‘Wij zijn voor vrijheid en veiligheid’ en ‘wij zijn tegen terrorisme en tegen intimidatie’.
De Marokkaanse autoriteiten meldden dat er circa drieduizend mensen met de protestmars mee liepen. Volgens persbureau Reuters kan dit aantal variëren: andere bronnen hebben het over ongeveer achtduizend.
De hele week zijn er al bijeenkomsten gehouden op het Jemaa El Fna-pleini in Marrakesh, waar demonstranten zich uitspreken tegen terrorisme en geweld. Op 28 april werd de stad opgeschrikt door een bomaanslag waarbij zeventien mensen om het leven kwamen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.