54

Den Haag gaat lokaal

VVD-, SP-, PvdA-,CDA- en D66-fractievoorzitters tegenover elkaar bij Pauw & Witteman

In maart vinden weer de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Hoogste tijd voor de partijen om zich weer flink te profileren. Gemeentepolitiek is bovendien niet alleen zaak van gemeentelijke politici, dat blijkt wel uit het feit dat het kabinet steeds meer onderwerpen (waaronder de bijstand) afwentelt op de gemeenten. Bij Pauw & Witteman dan ook de heren fractievoorzitters uit de Tweede Kamer van de VVD, SP, PvdA, CDA en D66.


PVV-leider Geert Wilders was overigens ook uitgenodigd, maar weigert vanwege zijn VARA-boycot aanwezig te zijn. Jeroen Pauw laat via Twitter weten:

Straks @HalbeZijlstra @diederiksamsom @APechtold @sybrandbuma en @emileroemer in debat. Genodigde @geertwilderspvv blijft&kijkt thuis..#penw

PvdA-leider Diederik Samsom reageerde in de uitzending op het dreigement van Arie Slob (ChristenUnie). Slob zegt dat zijn partij de steun aan het kabinet zal intrekken, wanneer de strafbaarstelling van illegaliteit doorgezet wordt. Samsom legt de waarschuwing van Slob naast zich neer omdat Slob dezelfde bezwaren zou hebben als Samsom in eerste instantie had, maar de PvdA-leider heeft er alle vertrouwen in dat staatssecretaris Fred Teeven aan de bezwaren tegemoet zal komen, zoals beloofd.

Ook D66-leider Alexander Pechtold zegt zich geen zorgen te maken over het gesloten Herfstakkoord. Het plan om illegaliteit strafbaar te maken is volgens hem symboliek en leeft bij Slob ‘frustratie’ over het woordgebruik van Teeven. Hij doelt hiermee op de ‘eerst het zuur, dan het zoet’-uitspraak van Teeven, over het Kinderpardon en de strafbaarstelling.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)