5

Den Haag geschokt: CDA-politica slachtoffer gezinsmoord

Herma Boom stond op nummer 15 op de Tweede Kamerlijst van het CDA ... Haar man doodde haar en sloeg daarna de hand aan zichzelf

In politiek Den Haag is geschokt gereageerd om de gezinsmoord die CDA-politica Herma Boom (46) het leven kostte. Volgens de politie heeft haar 51-jarige echtgenoot eerst haar omgebracht en daarna zichzelf. Hun lichamen werden vrijdag aangetroffen in het bed and breakfast in Haaksbergen waar zij de eigenaren van waren.


De NOS meldt:

Gisteren werden de twee lichamen aangetroffen na een tip dat er iets mis was in het pand in het buitengebied van de Twentse gemeente. Het pension is van een stel dat vrij bekend is in de regio. De vrouw was jaren voor het CDA actief in de lokale politiek en stond in 2012 op de kieslijst (.pdf) voor de Tweede Kamer. De man was communicatieadviseur en werkte jarenlang voor de Universiteit Twente.

Herma Boom was jarenlang voorzitter van de raadsfractie van het CDA in Amersfoort en een bekend gezicht binnen de partij. Op Twitter reageren mensen die haar hebben gekend geschokt:

Hier en daar was er ook een wat ongepaster reactie:

NOS: Drama Haaksbergen gezinsmoord

Geef een reactie

Laatste reacties (5)