Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Denen doneren vermogen voor vluchtelingen

  •  
21-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
deen2.png
Deense televisieomroepen zamelen 11 miljoen euro in voor Syriërs 
De twee grootste Deense omroepen, DR en Tv2, maakten samen een televisieuitzending om geld in te zamelen voor de Syrische vluchtelingen. Het totaal opgehaalde bedrag komt uit op 11 miljoen euro. Dat meldt the Local Denmark.
De inzamelingsactie werd zondagnacht drie uur lang op de Deense televisie uitgezonden. Met beroemdheden zoals de minister president Lars Løkke Rasmussen en bekende Deense televisiesterren en musici hebben de omroepen het indrukwekkende bedrag weten op te halen. 
Het geld zal gedoneerd worden aan twaalf verschillende hulporganisaties die winterkleding, kookfaciliteiten en medische hulp met het geld zullen bekostigen. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de concurrerende omroepen samenwerken. Zij haalden toen 14 miljoen euro op voor projecten in Afrika.
Het initiatief van zondag kreeg online veel negatieve reacties. Zo vonden een aantal Denen dat ‘het eigen volk eerst geholpen moest worden’. Ondanks de kritiek op sociale media  – en het rechts regeringsbeleid – blijkt uit het gedoneerde bedrag dat het Deense volk bereid is zich in te zetten voor noodhulp aan de vluchtelingen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.