17

Denk en het gebrek aan diversiteit bij de publieke omroep

Kee & Van Jole vliegen elkaar deze week weer eens ouderwets in de haren. Het gesprek tussen de twee commentatoren van De Nieuws BV begint rustig met de uitleg van Pauw-redacteur Peter Kee over het besluit van justitie om Denk niet te vervolgen. Dat gaat over een zaak die Kee samen met zijn collega’s van De Nieuws BV aan het licht heeft gebracht: een duister plan van Denk om Geert Wilders online in een kwaad daglicht te stellen.

Daarna gaat het over de ‘onthulling’ van Powned dat Denk aan een eigen omroep zou werken. Kuzu had dat weliswaar beaamd maar later bleek daar toch geen sprake van. Van Jole stelt dat de klacht van Denk dat de diversiteit bij de NPO te wensen over laat. De Ombudsman heeft dat recent nog geconstateerd na een onderzoek naar het gebrek aan diversiteit in talkshow-gasten. Daarmee lijkt Van Jole een open zenuw bij Kee te raken.

Tot slot gaat het nog over het klimaat en de Statenverkiezingen. De Telegraaf voert hevig campagne tegen plannen om de klimaatproblemen aan te pakken. En hoe zit het met de onderzoeken van het Planbureau voor de Leefomgeving?

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)