Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DENK werkt samen met partij van ex-PVV'er Van Doorn

  •  
14-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
12365343895_51ce78133d_o

© cc-foto: Roel Wijnants

DENK, de spraakmakende nieuw partij van de uit de PvdA gestapte Kamerleden Kuzu en Öztürk werkt voor de komende parlementsverkiezingen samen met de Haagse Partij van de Eenheid van de tot de islam bekeerde ex-PVV’er Arnoud van Doorn. Volgens Van Doorn is er sprake van een gentlemen’s agreement. Tegenover Omroep West verklaart Van Doorn:
"“DENK doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag en wij doen niet mee aan de landelijke verkiezingen volgend jaar. Wij hebben een soort gentlemen’s agreement gesloten, een mondelinge afspraak. (…) Dat betekent geen fusie maar wel een samenwerking op hoofdlijnen. Zo zouden we in sommige kwesties bijvoorbeeld gezamenlijke persconferenties kunnen geven of gezamenlijke persberichten uit kunnen geven.”"
Zowel de Partij van de Eenheid , die een zetel in de gemeente raad bezet, als DENK slaan een populistische toon aan in het debat. Van Doorn hield vorig jaar tijdens een internationale moslimconferentie op de Malediven de aanwezigen voor dat moslims in Nederland onderdrukt worden en er een ‘oorlog’ tegen hen gevoerd wordt. Drie jaar geleden onthulde Joop dat Van Doorn, die voor de PVV in de Haagse gemeenteraad zat, zich bekeerd had tot de islam.
cc-foto: Roel Wijnants
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.