Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DENK pakt persmoment PVV: gaat ook voor Rotterdamse raad

  •  
14-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
29826562556_94dc8a4d19_b
Politieke partij DENK doet in Rotterdam mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat maakte partijleider Tunahan Kuzu donderdag bekend op de stoep van de Essalam-moskee, de plek waar kort daarna ook het persmomentje van de PVV zou plaatsvinden.
Wie namens DENK een gooi gaat doen naar een plek in de Rotterdamse raad is nog niet bekend, bij de PVV is dat al wel duidelijk: Géza Hegedüs, een ondernemer en ex-militair en naar eigen zeggen ‘geboren en getogen Rotterdammer’. De nummer twee voor de Rotterdamse PVV wordt Marjan Gonsalvez die eerder al actief was voor Leefbaar Rotterdam.
In april van dit jaar kondigde de PVV nog aan groots in te zetten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen: de partij zou in maar liefst zestig gemeenten mee gaan doen. Dat gaat niet gebeuren. Het lukt de partij niet om geschikte kandidaten te vinden. ‘De selectie is amateuristisch en het gaat alleen maar over de islam ,’ lieten diverse verraste aspirant-kandidaten stomverbaasd weten. Vervolgens haakten ze af.
Nadat Geert Wilders eerder deze week liet weten dat hij zijn persmoment op de stoep van de Essalam-moskee wilde houden, liet de imam van de moskee weten dat de koekjes en thee klaar zouden staan. Imam Azzedine Karrat hield woord en deed er zelfs nog een presentje bij voor op het Rotterdamse PVV-partijkantoor.
Bron: NOS / cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.