5

Dertig procent meer tijgers in India

Doemscenario voor zwaar bedreigde diersoort lijkt gekeerd

In India wonen nu dertig procent meer tijgers dan negen jaar geleden. Volgens de laatste telling leefden er vorig jaar 2226 tijgers in het wild. In 2006 waren dat er nog maar 1411. Tegelijkertijd is het aantal mensen dat door tijgers gedood wordt afgenomen. India is het enige land waar de trend gekeerd is, in andere landen dreigt de tijger nog steeds uit te sterven.


De Indiase natuurbeschermers hebben tachtig procent van de in het wild levende tijgers gefotografeerd waardoor ze geïdentificeerd kunnen worden. De toename van het aantal tijgers is des te opmerkelijker omdat stropers nog steeds intensief jacht maken op de dieren. In China leveren delen van dode tijgers veel geld op omdat kopers menen dat de dieren magische krachten bezitten.

India telt nu zeventig procent van het totale aantal tijgers in de wereld. Volgens de overheid is er in alle vijf streken waar in totaal 47 reservaten zijn ingericht sprake van een toename. Tien procent van de tijgers leeft buiten die gebieden. Met deze groep gaat het nog steeds slecht.

Hindustan Times: Tiger population on the rise, India home to more than 2,000 big cats

Rising Up...

cc-foto: Kishore Bhargava

Geef een reactie

Laatste reacties (5)