Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deskundigen: Wilders manipuleert Koranteksten

  •  
04-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_49eee99cbc.jpg.jpg
Zes professoren schrijven brief aan Amsterdamse Rechtbank: Wilders verknipt Koran
Zes deskundigen op het gebied van de Koran, de islam en het recht stellen dat Geert Wilders zich “suggestief en misleidend” uitlaat. De PVV-voorman hakt Koranverzen in twee stukken. Het vreedzame stukje verstopt hij. Dit schrijven de professoren Fred Leemhuis (arabist en bekende Koranvertaler), Jan Michiel (recht, sharia), Gerard Wiegers (religiestudies), Pieter Sjoerd van Koningsveld (islamologie), Ruud Peters (Arabische taal en cultuur) en Marlies ter Borg (Koran en Bijbel) in een brief aan de rechtbank in Amsterdam, het Openbaar Ministerie en de advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz.
De rechtbank in Amsterdam behandelt momenteel het proces tegen Geert Wilders, die wordt vervolgd voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. Wegens uitlatingen die Wilders de afgelopen jaren in diverse media heeft gedaan, wordt hij nu berecht. Dit meldt de Pers donderdag.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.