Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Desmond Tutu stopt als ambassadeur Oxfam na seksschandaal

  •  
15-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
4007359127_e7b157ede2_z
Aartsbisschop Desmond Tutu heeft zijn functie van ambassadeur voor Oxfam neergelegd. Hij doet dit in de nasleep van het seksschandaal rondom de hulporganisatie. Medewerkers van Oxfam zouden zich op Haïti hebben misdragen op seksfeesten, waar ook minderjarige prostituees zouden zijn ingezet. Oxfam was in het land actief om hulp te bieden na de vreselijke aardbeving van 2010. Naar verluidt zou hulpgeld gebruikt zijn om de seksfeesten te bekostigen.
Roland van Hauwermeiren, de voormalig directeur om wie het schandaal draait, heeft donderdag in een verklaring toegegeven dat een aantal van de claims waar zijn, maar dat er ook veel leugens worden verspreid en dat er wordt overdreven. Tutu zegt niet dat zijn aftreden een direct gevolg is van dit schandaal, maar wel dat hij “zeer teleurgesteld is door de aantijgingen van immoreel en mogelijk crimineel gedrag”. Tutu is de derde ambassadeur van Oxfam die opstapt. Eerder deden de Britse actrice Minnie Driver en de Senegalese muzikant Baaba Maal ook afstand van hun ambassadeurschap.

Meer over:

oxfam, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.