Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dewinter: 'Probleem is niet vergrijzing, maar verbruining'

  •  
18-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
vb_300_03.jpg
PVV-bondgenoot onverholen racistisch op partijbijeenkomst
Filip Dewinter, leider van de Belgische partij Vlaams Belng waar de PVV een samenwerkingsverband heeft, heeft op een partijbijeenkomst racistisch uitgehaald.
Filip Dewinter noemde op de slotbijeenkomst van de verkiezingscampagne de maatregelen die volgens zijn partij genomen moeten worden, zoals de afschaffing van het federale Belgische parlement en de Senaat. Ook keerde hij zich zoals gewoonlijk tegen het Franstalige deel van België om te eindigen met: ‘Het probleem is niet de vergrijzing, maar de verbruining.’
Het is niet de eerste keer dat Dewinter op die manier de onwenselijkheid van een niet-blanke huidskleur benoemt. In 2011 stelde hij in het parlement dat er te veel ‘bruine’ kinderen geboren worden.
Eerder deze maand ontkende Geert Wilders nog dat Dewinter en zijn kompanen racisten zijn en nam hij het voor hen op.
25 mei kiest België een nieuw parlement. Vlaams Belang staat op 7,7 procent in de peilingen, net zoveel als bij de vorige verkiezingen. Dertig procent van de kiezers zweeft nog.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.