55

Deze kinderen willen we niet in Nederland

Update: PvdA steunt uitbreiding kinderpardon níet ... RTL Nieuws maakt mooi overzicht van kinderen die buiten het kinderpardon vallen

Zowel in de media als in de politiek is de afgelopen tijd veel gezegd en geschreven over het kinderpardon. Vooral over kinderen die – bijvoorbeeld omdat ze niet onder direct toezicht van het Rijk, maar van de gemeente stonden – net buiten de boot vallen, is veel geschreven. Maar wie zijn die kinderen eigenlijk? RTL Nieuws geeft ze een gezicht.

De kinderen zijn getallen – 675 mogen blijven, talloze anderen niet. Hun gezichten en verhalen zijn onbekend. Staatssecretaris Fred Teeven houdt voet bij stuk: regels zijn nu eenmaal regels. Wel heeft hij beloofd in individuele gevallen eventueel gebruik te zullen maken van zijn discretionaire bevoegdheid. 

RTL Nieuws verslaggever Arthur de Leeuw trok naar het Plein in Den Haag waar kinderen en mensenrechtenorganisatie Defense for Children demonstreren voor een ruimer kinderpardon en legde de kinderen vast. Dit zijn de kinderen waar het om gaat. Dit zijn de verhalen van de individuele gevallen waar Teeven straks mee te maken krijgt. 

Update:
De PvdA is niet voor een verdere verruiming van het kinderpardon. Een groot deel van de oppositie dringt daar wel op aan. Dat heeft PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Recourt na de betoging in Den Haag laten weten. Samen met zijn collega’s van de SP, GroenLinks, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren nam hij daar tienduizenden handtekeningen in ontvangst die daartoe oproepen. a

Bekijk hier meer foto’s

Foto’s: Arthur de Leeuw

Geef een reactie

Laatste reacties (55)