Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deze week nog wisselen van bank?

  •  
20-04-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ikstapover_300
Het online journalistiek platform De Correspondent is een initiatief gestart om mensen deze week nog over te laten stappen naar een andere bank
Dit initiatief is poging om de financiële sector gezonder te maken en banken tot de orde te roepen
Ondanks de  financiële  crisis  hebben de bankiers maar één ding geleerd van de crisis: dat we alles pikken. Dat zegt journalist en schrijver van de bestseller ‘Dit kan niet waar zijn’ Joris Luyendijk. En daarom is er nu, door het online journalistieke platform De Correspondent, een initiatief gestart om deze week nog massaal van bank over te stappen. De site waar mensen kunnen aangeven overte willen stappen, loopt inmiddels storm. Symptoombestrijding In de afgelopen zeven jaar kwamen we niet verder dan symptoombestrijding (een eed voor bankiers!) en symptoomverontwaardiging (schandalig, weer een bonus!). Talloze Nederlanders hebben zich voorgenomen om over te stappen van bank, maar het komt het er meestal niet van. Per jaar verandert slechts 0,4 procent van de rekeninghouders van bank. Is het luiheid? Onverschilligheid? Ik denk het niet. Mensen komen pas in beweging als ze het gevoel hebben dat ze niet alleen staan, aldus Luyendijk. 
Overstappen? Mensen die zich aangesproken voelen maar niet weten welke bank ze dan moeten kiezen kunnen terecht op de site: Eerlijke Bankwijzer  Op deze site worden verschillende banken met elkaar vergeleken. 
De deadline voor de ‘Ik stap over van bank week’ is op zondag 26 april om middernacht. Aanmelden tot die tijd is dus nog mogelijk via de Facebooksite. 

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.