Laatste update 23:33
14

Kabinet gaat strijd aan met té dure concertkaarten

Het lijkt de afgelopen jaren steeds vaker voor te komen: de prijzen voor tickets voor het concert van je favoriete zanger of zangeres stijgen de pan uit. Dat komt vaak door de woekerhandel van verkoopsites onderling die de prijzen verhogen en daarmee winst maken. Volgens minister Henk Kamp (Economische Zaken) moet daar een eind aan komen en daarom heeft hij Autoriteit Consument en Markt gevraagd de verkooppraktijken te bestuderen. Dat meldt het AD

Het initiatief komt naar aanleiding van Kamervragen van SP-Kamerlid Jasper van Dijk die zich boos maakt om de té dure concertkaarten die in de omloop zijn. Hij haalt verkoopsites aan die samen in de Live Nation groep zitten, zoals Ticketmaster en Seatwave, de kaarten aan elkaar doorverkopen om ze vervolgens duurder aan de consument te verkopen. Zoals tickets voor het concert van Adéle die voor bijna het tienvoudige over de toonbank gingen.

Ook in België hebben ze last van de woekerhandel. Daar zouden zestien personen 17.000 kaartjes hebben gekocht voor K3-optredens en voor 25 euro per ticket extra hebben doorverkocht. Na onderzoek bleken de verkopers in Nederland te wonen maar omdat er geen wetten tegen zijn, gaan ze vrijuit.

Minister Kamp heeft wel aangegeven dat er voor bepaalde evenementen waar een run op is niets aan de doorverkoop te doen is omdat ‘de consument te maken heeft met een beperkt aanbod en een grote vraag’. Kamerlid van Dijk heeft naast de Kamervragen ook een wetsvoorstel ingediend – samen met het CDA – waarin staat dat een ticket voor maximaal twintig procent van de prijs doorverkocht mag worden. Dat voorstel ligt nu nog bij de Eerste Kamer.

cc foto: Tammy Breece

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (14)