26

Deze Wonder Woman lunchbox is te gewelddadig voor school

Britse school slaat door: ouders moeten broodtrommel thuislaten vanwege afbeelding 'gewelddadige' superheldin

Met haar onverwoestbare armbanden en onbreekbare lasso van de waarheid weet ze menig schurk al meer dan zeventig jaar zijn slechte daden te laten bekennen: Wonder Woman. Wonder Woman is een superheldin, maar niet op de Britse basisschool die vond dat ze te gevaarlijk was voor op een onschuldige lunchtrommel.

Dat schrijft de Britse krant The Independent.

Een met stomheid geslagen internetgebruiker plaatste een brief op de website Imgur die de dochter van een vriend van school mee had gekregen. In de brief, afkomstig van de schoolleiding, stond dat de Wonder Woman-lunchtrommel van het meisje te agressief was.

Volgens de directie paste de lunchtrommel niet bij de kledingvoorschriften van de school omdat er een ‘gewelddadig karakter’ op was afgebeeld. En in de brief verzoekt de leiding de ouders van het betreffende meisje met klem de lunch voortaan in een fatsoenlijker trommel mee te geven.

De vrouw die de schoolbrief online zette, plaatste er ook een foto van de betreffende lunchtrommel bij: een doodnormale brooddoos met een prachtige afbeelding van Wonder Woman en daarbij de tekst: ‘Zo mooi als Aphrodite en zo slim als Athena’.

De brief van de schoolleiding die de internetter online zette, is inmiddels meer dan 400.000 keer bekeken. Om welke school het ging, vermeldt de Independent niet.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)