253

Dibi daagt Sap uit

Dibi zeer waarschijnlijk kandidaat lijsttrekker GroenLinks ... Jos Heymans (RTL Nieuws): informatie komt uit betrouwbare bron maar Dibi heeft nog niet bevestigd

Tofik Dibi (31) zou zich kandidaat willen stellen als lijsttrekker van GroenLinks. Dat meldde parlementair verslaggever Jos Heymans op Twitter. Het partijcongres kiest op 30 juni de lijsttrekker. Dibi behoort tot de liberale vleugel van GroenLinks. Hij opperde ooit het voorstel om het woord ‘links’ uit de partijnaam te verwijderen.

Tofik Dibi GL
Dinbi zelf twitterde enkele uren geleden dat hij er een paar dagen tussenuit gaat. Onder Sap blijven de peilingen voor GroenLinks tegenvallen. Haar eerdere toenadering tot de SP maakt wellicht ook haar positie in de zogeheten Kunduz-coalitie lastiger.

De NOS meldt:

Dibi is voor zover bekend de enige kandidaat die de strijd om de macht aangaat met fractieleider Jolande Sap. Dibi’s kandidatuur wordt gezien als een motie van wantrouwen tegen fractievoorzitter Sap.

Update 01:50 

Op Twitter laat Dibi na middernacht het volgende bericht achter:

Bijzonder om lijsttrekkersreferenda te zien bij zoveel partijen. Hoort bij onze democratie. Zeker in een tijd waarin zoveel landen worstelen met eerlijke verkiezingen. Wie bij GroenLinks kandidaat zijn wordt later bekend.

Update: 09:00
Op de website van GroenLinks verscheen vannacht dit bericht: 
Voor alle duidelijkheid: er zijn pas lijsttrekkerskandidaten als de Kandidatencommissie dat vindt. Wie solliciteert, moet namelijk voldoen aan het profiel voor lijsttrekker en krijgt dus sollicitatiegesprekken met de Kandidatencommisie. Hetzelfde geldt voor alle kandidaten. Op donderdag 31 mei maakt de Kandidatencommissie de voordracht bekend van de lijsttrekkerskandidaten en op 22 juni van de kandidaatkamerleden.

cc-foto: Piet Plaat

Geef een reactie

Laatste reacties (253)