18

‘Dibi krijgt geen steun van fractiegenoten’

GroenLinks-fractie steunt volgens de Volkskrant het idee van een leiderschapsverkiezing, maar hoopt niet dat Dibi strijd wint.

Een rondgang van de Volkskrant in de GroenLinks-fractie laat zien dat Tofik Dibi geen steun krijgt van zijn fractiegenoten.

De Volkskrant schrijft:

Heeft Tofik Dibi (31) als een kamikazepiloot de duikvlucht naar zijn eigen politieke ondergang ingezet? Wie dat navraagt bij zijn collega’s in de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, krijgt wel die indruk. Jazeker, ze vinden dat hij de kans moet hebben om Jolande Sap uit te dagen. Maar geen van hen is enthousiast over het idee dat hij de strijd zou winnen. Bijval krijgt hij niet. Sterker: de fractie lijkt vastbesloten Dibi’s kandidatuur dood te zwijgen.

Ook van buiten de fractie is er kritiek. Oud-Kamerleden Wijnand Duyvendak en Bas de Gaay Fortman bekritiseerden Dibi als ongeschikt voor het politiek leiderschap. Bijval krijgt Dibi wel van Jojanneke Vanderveen, voorzitter van jongerenorganisatie Dwars:

Tofik is een aansprekende politicus en Jolande Sap op haar manier ook. Ik hoop dat het positieve gevoel boven komt drijven. Zo’n verkiezing is gewoon mooi. De media maken er nu een karaktermoord van.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)