29

Dibi: Opstelten liegt over extra agenten

Minister Opstelten zou 600 agenten een dagje naar school gestuurd hebben om de illusie te wekken dat er meer opgeleide agenten zijn

Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) haalt volgens de PvdA en GroenLinks een truc uit waardoor het lijkt alsof er meer opgeleide agenten komen. De oppositiepartijen uitten dinsdag flinke kritiek op zijn beleid. Er zouden 3000 extra agenten bijkomen, maar die belofte maakt hij niet waar. GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi zei zelfs dat Opstelten liegt.

Ik zeg het niet graag, maar het lijkt erop dat de minister aan het liegen is”, zei Dibi in de Kamer. “De minister goochelt met definities.

Volgens PvdA Kamerlid Attje Kuiken zou Opstelten 600 aspirant agenten een dagje naar school hebben gestuurd, zodat het lijkt alsof er voldoende agenten zijn aangenomen. Kuiken vreest dat de kwaliteit achteruit gaat en de werkdruk omhoog als agenten niet goed worden opgeleid.

Opstelten is trots dat in 2011 ‘minimaal’ 1.850 agenten met hun opleiding zijn begonnen. Hij wilde verder niet ingaan of het werkelijk zo is dat 600 agenten een dagje naar school zijn gestuurd. De kritiek van Dibi schoot bij hem in het verkeerde keelgat.

Het woord liegen vind ik niet prettig om te lezen in de handelingen, dus dat gaat wat mij betreft uit de handelingen”, zei minister Opstelten, die beloofde een brief te zullen sturen met extra uitleg.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (29)