18

Dibi’s still going strong solo

Dibi lanceert vrijdenkersruimte op eigen website ... GroenLinks-Kamerlid voert solo-campagne door via zijn eigen website: Kies10

Tofik Dibi blijft de strijd aangaan buiten de paden van zijn eigen partij GroenLinks, zo lijkt het. Nog voordat GroenLinks de eigen verkiezingscampagne heeft gestart, lanceert Dibi zijn eigen campagne met de website: Kies10. Daarop heeft hij een virtuele vrijdenkersruimte geopend die ruimte moet bieden voor ‘vrije expressie en tegen censuur’.

Dibi is met een nieuwe fotoshoot en een nieuwe website klaar voor de verkiezingsstrijd. De GroenLinks politicus ziet er ‘streetwise’ uit en heeft zich vier nieuwe slogans aangemeten: Progessief, seculier, duurzaam en internationaal. 

Op de vrijdenkerswebsite wordt aandacht gegeven aan mensen die worden bedreigd met censuur, vervolging, gevangenschap en zelfs de dood, omdat ze hun mening geven. Dibi wil dat bezoekers van de site actief gaan meedenken over de vraag wie er op de site aandacht verdient.

“Ik hoop op wat meer obscure voorbeelden, het verborgen leed zeg meer”, laat Dibi aan de Volkskrant weten. 

Dibi liet zichzelf op plaats tien zetten, nadat hij de strijd om het lijsttrekkerschap van Sap had verloren. De kans is groot dat hij daarmee geen plaats in de Kamer krijgt voor GroenLinks. Met de slogan ‘Kies10’ lijkt het erop alsof hij weer een nieuw doel voor ogen heeft. Ook GroenLinks is bezig met een daadwerkelijke vrijdenkersruimte. Na de zomer moet in de Tweede Kamer een tentoonstelling komen over het werk van gedurfde opiniemakers. Volkskrant: Dibi opent virtuele vrijdenkersruimte 

Geef een reactie

Laatste reacties (18)