58

Dibi stunt met protestfilm kinderpardon op Twitter

GroenLinks Kamerlid: 'Geef kinderen hun naam terug'

De juf houdt van een boterham met pindakaas en banaan. De kinderen in haar klas mogen ook zeggen waar ze van houden, maar kennen alleen de stempel die hen wordt gegeven: Gelukzoeker, profiteur, of een fraudeur. Zo begint het protestfilmpje van Tofik Dibi die hij zondagmiddag de wereldpremière had op Twitter. Daarmee wil hij het kinderpardon kracht bij zetten om kinderen zoals Mauro Manuel in Nederland te houden.


In het onderschrift schreef Dibi:

Limburgser dan Vlaai. Noord-Hollandser dan kaas. Frieser dan de Elfstedentocht. En Zeeuwser dan het meisje. Dat zijn de kinderen die ons land moeten verlaten. Zij horen hier, vinden nu al ruim 100.000 mensen. Geef deze kinderen hun naam terug, laat ze hier blijven.

Afgelopen week bleek dat inmiddels 100.000 mensen het kinderpardon steunen. Verschillende burgemeesters zullen binnenkort bij minister Gerd Leers (Asielbeleid) aandringen op clementie voor asielkinderen die langer dan acht jaar in Nederland wonen.

Vorig jaar december zette Dibi een petitie online met steun van bekende Nederlanders om jongeren zoals de Angolese jongen Mauro Manuel in Nederland te houden. Dit zogeheten ‘kinderpardon’, waaronder inmiddels honderdduizend handtekeningen staan, werd Dibi aanvankelijk niet in dank afgenomen. Volgens PvdA en ChristenUnie is steun uit het land zeer welkom, maar gaat het uiteindelijk toch om het draagvlak in het parlement.

Teken de petitie voor het kinderpardon.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (58)