10

Dibi verzamelt 130.000 handtekeningen voor Kinderpardon

Update: Leers weigert kinderpardon weer ... GroenLinks wil nog voor de verkiezingen duidelijkheid over gewortelde asielkinderen 


Kamerlid Tofik Dibi heeft haast met het regelen van het Kinderpardon. Met de petitie om gewortelde asielkinderen in Nederland te houden heeft hij nu 130.000 handtekeningen verzameld die hij vandaag zal aanbieden aan minister Gerd Leers (Asiel & Immigratie).

Dibi wil met het Kinderpardon de initiatiefwet van CU en de PvdA kracht bij zetten. Deze stelt dat asielkinderen die langer dan 8 jaar in Nederland zijn een verblijfsvergunning krijgen. Hij hoopt dat het Kinderpardon er nog voor de verkiezingen komt. 

Ook gemeentenraden en welzijnsorganisatie steunen het Kinderpardon. 

Update 13.39 uur

Leers blijft een verblijfsvergunning aan asielkinderen weigeren. 

“Ik heb een groot hart voor die kinderen, maar als je nu een pardon zou geven, leidt dat tot willekeur”, zei Leers. “Ik wil niet hebben dat het ene kind wel en het andere kind niet mag blijven.” 

De demissionaire minister wil de asielprocedures korter maken zodat mensen sneller duidelijkheid krijgen en sneller kunnen vertrekken als ze worden afgewezen. 

Volkskrant: Dibi heeft 130.000 handtekeningen voor ‘kinderpardon’

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)