10

DiCaprio neemt vuile Volkswagens in productie

Milieubewuste Hollywoodster maakt film over dubieuze diesels

Ze zijn er snel bij in Hollywood: de productiemaatschappij van Leonardo DiCaprio heeft aangekondigd een film te gaan maken over het emissieschandaal bij Volkswagen.

Appian Way, het bedrijf van DiCaprio dat eerder ook films als The Wolf of Wall Street en Shutter Island bracht, heeft de rechten gekocht van een boek over het schandaal. Het boek werd geschreven door Jack Ewing, die daar onlangs een flinke smak geld voor kreeg, en moet nog uitkomen. Nu komt daar in samenwerking met DiCaprio en filmstudio Paramount ook een film bij. Volgens de eerste berichten krijgen we op het witte doek te zien hoe een cultuur van “meer, beter, sneller” leidde tot een van de grootste bedrijfsfraudegevallen uit de geschiedenis. 

Volkswagen heeft toegegeven dat zo’n 11 miljoen van hun auto’s wereldwijd werden uitgerust met frauduleuze software, waardoor bij emissietests de uitstootwaarden vele malen langer uitvielen. Het schandaal en de strafrechtelijke onderzoeken die volgden in onder andere de Verenigde Staten en Duitsland, leidden vrijwel direct tot een flinke beursval en het opstappen van CEO Martin Winterkorn

De volkswagenfilm bevindt zich nog in de eerste fase van het productieproces, oftewel: er is een idee. De film heeft nog geen schrijver, regisseur of acteurs. Ook is vooralsnog nog niet bekend of DiCaprio zelf een rol voor zijn rekening zal nemen.

Foto: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (10)