5

‘Dichter draagt voor’

Help Ramsey Nasr, onze Dichter des Vaderlands, jongeren meer te betrekken bij poëzie!

Ramsey Nasr, de Dichter des Vaderlands, heeft een droom. Dat schreef hij eerder al in het werk ‘Mi have een droom’, maar deze is van een andere orde. Samen met regisseur Shariff Nasr wil hij het project ‘Dichter Draagt Voor’ verwezenlijken. Het doel is om meer mensen, en dan vooral jongeren, meer bij poëzie te betrekken middels film.


Omdat alleen de zon voor niets opgaat, zijn de twee Nasrs een crowdfundingproject gestart. Met behulp van u, de kijker en de lezer, kunnen zij het project realiseren. Inmiddels is al bijna de helft van het beoogde doel binnengehaald. En omdat ook voor ons alleen de zon voor niets opgaat, staat er tegenover een donatie vanaf 25 euro een kleinigheidje. Bekijk hier hoe te doneren en wat je van de heren terug kunt verwachten. Behalve een fantastische serie natuurlijk.

Ramsey:

Het project vertrekt vanuit de opgedane ervaring dat een gedicht, wanneer het wordt voorgedragen, een veel directer appeal heeft dan als het gelezen wordt. Alle vooroordelen die mensen vaak hebben over poëzie – lastig, elitair, zweverig, onbegrijpelijk – verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra men een gedicht hóórt in plaats van zelf leest. Voor veel lezers is het eenvoudigweg fijn een handreiking te krijgen in een gedicht waarin soms alle interpunctie ontbreekt. Op deze manier wordt een schijn van begrijpelijkheid aangereikt: het gedicht wordt er niet makkelijker door, maar je hoeft niet meer van nul te beginnen. Dichter Draagt Voor wil met de poëzieclips een brug slaan naar potentiële lezers. Ik zou als Dichter des Vaderlands iets met dit project willen achterlaten.”

Geef een reactie

Laatste reacties (5)