64

Diederik Samsom zeer persoonlijk in verkiezingsspot

PvdA-leider praat over zijn gehandicapte dochter en het belang van goede zorg ... Is tonen gezin een subtiele aanval op vrijgezel Rutte?

PvdA-leider Diederik Samsom heeft een verkiezingsspotje gelanceerd met een zeer persoonlijke aanpak. Hij vertelt over zin motieven om de politiek in te gaan, over wat Nederland met hem doet en over zijn dappere, gehandicapte dochter die haar beperkingen weet te overwinnen.


Op Twitter wordt meteen uitgesproken gereageerd. De persoonlijke aanpak wordt onder meer ‘Amerikaans’ genoemd. RTL-verslaggever Siebe Sietsma zegt:

Gestyleerde, sterk persoonlijke campagnevideo van ‪Samsom‬, inclusief vrouw en kinderen. Doet idd Amerikaans aan.

Journalist Kustaw Bessems twittert:

Weet dat het in de VS al lang gewoon is, maar vind het toch heel heftig, dat zijn kinderen erin zitten

Mark Jongeneel, bestuurslid van de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, steekt zijn kritiek niet onder stoelen of banken.

Dat spotje van Diederik Samsom, is wagelijk omdat hij kinderen misbruikt om zijn politieke idealen te verspreiden.

We nemen aan dat hij ‘walgelijk’ bedoeld.

Heel nieuw is het opvoeren van kinderen overigens niet. Een SP-lid wijst er op dat Jan Marijnissen dertig jaar geleden al zijn dochter in een verkiezingscampagne introduceerde.

Nieuw of niet, Samsom kiest voor een aanpak die zijn opponent Mark Rutte in ieder geval moeilijk kan kopiëren. In die zin zou het wel eens een subtiele aanval op de vrijgezelle VVD-leider kunnen zijn.

Wat vind jij van het spotje? 

Geef een reactie

Laatste reacties (64)