Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Diego Maradona overleden

  •  
25-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
MONTEVIDEO-URUGUAY

© MONTEVIDEO-URUGUAY De Copa de Oro de Campeones Mundiales, ook wel Mundialito (Mini-WK voetbal) genaamd, werd gehouden van 30 december 1980 tot 10 januari 1981 in Montevideo (Uruguay). Het toe

Diego Maradona is op 60-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Het ging al enkele weken slecht met hem. De Argentijn was een van de beste voetballers van de twintigste eeuw. Hij had een fabelachtige techniek die hij ook tijdens de warming-up al liet zien.
In 1986 maakte hij Argentinië wereldkampioen. Tegen Engeland, dat vier jaar daarvoor oorlog had gevoerd tegen Argentinië, scoorde hij met een handsbal. In diezelfde wedstrijd maakte hij een van de allermooiste doelpunten ooit nadat hij eerst vijf Engelsen uitspeelde.
Als clubvoetballer beleefde hij zijn glorietijd bij Napoli. Hij maakte de zuidelijke club die nooit iets had gewonnen, kampioen. In Napels raakte Maradona, afkomstig uit een straatarm gezin, ook in de greep van de maffia. Regisseur Asif Kapadia maakte daar een mooie documentaire over.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.