17

Diepzeeduiker op zoek naar lijk Bin Laden

Duiker uit Californië die al meer dan 200 scheepswrakken op zijn naam heeft staan vindt nieuwe missie

Het bewijs dat Osama Bin Laden echt dood is, moet nog geleverd worden. De Californische diepzeeduiker Bill Warren gaat daarom op zoek naar het lichaam van de door Amerika vermoorde Al Qaida leider. Warren wil de zeeën afzoeken met verschillende technologische hoogstaande boten totdat het bewijs geleverd is.

Tegen de New York Post zegt de 59-jarige Warren:

Ik doe dit omdat ik een ware patriot ben die de waarheid wil weten. Ik doe het voor de wereld.

Warren is een bekende schatzoeker die al meer dan 200 scheepswrakken op zijn naam heeft staan. Het vinden van een lichaam is andere koek dan het vinden van scheepswrakken, maar toch hij hij optimistisch. “Het is gelukt de Titanic terug te vinden, maar deze zoektocht lijkt nog veel ambitieuzer.” Warren heeft ook alle voorbereidingen getroffen voor als hij het lichaam vindt. “We gaan het fotograferen, filmen en omhoog halen. Daarna gaan we op de boot een DNA onderzoek doen.”

De reis die Warren aflegt is geen goedkope zoektocht. Het uitstapje waar hij twee weken voor uit heeft getrokken kost zo’n 400.000 dollar uit. Van dat geld huurt hij onder andere een op afstand bestuurbare onderzeeër en een geavanceerde boot uit India.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)