Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Dieren met honger zijn leuker voor het publiek'

  •  
06-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wolven.jpg
Brabantse dierentuin laat roofdieren vasten op Aswoensdag
Je zou bijna denken dat het een slechte 1 april grap is, maar nee, het is de bittere Brabantse waarheid. Omdat het volgende week woensdag Aswoensdag is, krijgen de roofdieren in dierentuin het Dierenrijk dan niets te eten. Het is traditie om dan haring te eten, maar dat willen de carnivoren niet. Niet eten wat de pot schaft? Dan niets eten, is het credo.
Dieren vieren weliswaar geen carnaval, “maar Dierenrijk leeft als Brabantse dierentuin wel een aantal carnavalstradities na”. Dat valt te lezen op de website van de dierentuin. De vertaling: Op Aswoensdag mogen zeehonden en bezoekers zich volproppen met flinke haringen, maar de roofdieren krijgen niets. Hadden ze maar haring moeten lusten.
4032028145_02da7f3beb
Hoofddierenverzorger Kris Jansen laat op de website van het Dierenrijk weten dat een vastendag zelfs goed is voor de roofdieren, “want in de vrije natuur hebben ze ook niet iedere dag succes”. Tja en het leven in de dierentuin lijkt natuurlijk als twee druppels water op het leven in de natuur. Tot slot komt de aap uit de mouw: Leeuwen, wolven en tijgers worden van het hongergevoel heel actief. “En dat is ook leuk om te zien”, aldus Jansen.
Aswoensdag is in de katholieke traditie het begin van de 40 dagen durende Vastentijd. Aswoensdag wordt voorafgegaan door vastenavond en het carnaval.
cc-foto: Patries71

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.