Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dierenbescherming boos op minister Verburg

  •  
25-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_pig_300.jpg
'Schrappen minimumeis leefruimte varkens is gotspe'
Demissionair minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de eis uit het Varkensbesluit schrappen dat varkens per 2013 op minimaal een vierkante meter moeten worden gehouden. Op die manier zegt zij een ‘betere balans tussen dierenwelzijn, milieu en economie’ te willen bereiken. ”Ik vind dit een onwaarschijnlijke gotspe”, reageert directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.
Keer op keer schrikken Verburg en haar voorgangers er voor terug de veehouderij hogere minimumeisen op te leggen en de voor ons dichtbevolkte land veel te grote sector in te krimpen. Nu gebeurt dit dus weer door het intrekken van de eis een vierkante meter leefruimte per varken. In plaats daarvan moeten de varkenshouders van 0,7 naar 0,8 vierkante meter, wat de varkenssector uit zichzelf al doet omdat nog minder ruimte te nadelig is voor de groei van het varken en het rendement van de varkenshouder.
Foto: the pug father (flickr CC)

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.