Laatste update 15:45
24

Dierenterreur groeiend probleem… in de media

Wie nu naar Zierikzee gaat, dient rekening te houden met hevige terreur. Dat valt te lezen op de site van Omroep Zeeland. De terrorist in kwestie heeft het voorzien op passerende auto’s en dan met name op de bumpers en autobanden. En het is een zwaan. Een ‘terrorzwaan’.

Het past in een trend die al een tijdje gaande is: dieren die zich niet conformeren aan sociaal wenselijk menselijk gedrag, maar gewoon vinden dat ze ook recht hebben op een stukje door ons volgebouwde wereld en dat recht ook opeisen, krijgen de terreurkaart toegeschoven. Datzelfde geldt vaak ook voor mensen, maar dat is weer een andere discussie.

Wat betreft de terrorfauna hebben we inmiddels een flinke collectie bij elkaar gespaard. Zo was er in Zeist de terrorvos wiens enige misdaad was dat hij zich tegoed deed aan de kippen en konijnen die door een kinderboerderij zo lekker binnen handbereik waren uitgestald. ‘Uitgemoord’ noemde RTV Utrecht het resultaat van het vossendiner. De enige overlevenden waren een stel kippen die het voor elkaar hadden gekregen in een boom te klimmen om veilig te kunnen slapen.
Een heel andere terrorvos maakte de straten van Rotterdam-Hillegersberg onveilig. Nadat het dier vier mensen had gebeten, waren er vijftien(!) agenten en zes politieauto’s voor nodig om het geradicaliseerde beest in te rekenen. De vos is inmiddels geëxecuteerd. Een gemeentewoordvoerder: ‘Je kan beter het zekere voor het onzekere nemen.’

Het Brabantse Ulvenhout werd geteisterd door een terrorkauw. Of nu ja, niet alle Ulvenhouters, alleen de kinderen. Nog specifieker: van één bepaalde basisschool. De geradicaliseerde kauw hield zich schuil in een boom bij het plein om van daaruit als een ware Breivik de kinderen te belagen. Volgens een deskundige associeert de kauw de kauw de kinderen simpelweg met voedsel. Een beetje zoals de mens vrijwel elk dier met voedsel associeert. Terrorconditionering.

Amsterdam had te lijden onder terrorparkieten. In stadsdeel West leefden groepen van tientallen vogels zich met stenen uit op auto’s, als kinderen in bezette gebieden op de tanks van de agressor. Buurtbewoners begaven zich met angst en beven op straat uit angst stenen op het hoofd te krijgen. De oorzaak? ‘De jihadparkieten denken dat er in de stenen eten zit. Door de stenen te laten vallen, hopen de parkieten dat er eten uitvalt.’ Dat er vervolgens een auto tussen de vogel en de grond in staat is natuurlijk gewoon je eigen schuld.

In Rotterdam Zuid waren voorbijgangers een tijdlang ook niet veilig. Daar was de boosdoener een stel agressieve terrorkraaien. Buurtbewoners liepen een blokje om omdat ze anders, net als precies een jaar eerder, door de kraaien werden aangetikt. Hitchcock was er niets bij. Hoewel… Ook hier was de reden weer een logische: ‘Normaal zijn ze vrij schuw, ze zijn bang van mensen. Maar als de kleintjes beschermd moeten worden, breekt nood wet. Het duurt meestal maar een paar dagen tot een week of twee totdat de kleine kraai zelfstandig kan vliegen en dan is dat agressieve gedrag van vader en moeder ook weer voorbij.’ De kraaien beperken zich overigens niet tot Rotterdam. Onder andere Baarn, Waspik en Middelstum kennen hun eigen kraaienterreurcellen.

In Nootdorp kreeg terrorkat Tommy een heuse rechtszaak aan zijn broek nadat hij Yara had aangevallen. Yara is een labrador. De rechte besliste uiteindelijk dat Tommy vrijuit ging omdat Yara niet kon hard kon maken dat het inderdaad Tommy was die het op zijn leven had voorzien. Taliban Tommy kreeg evengoed wel een straatverbod van de Dierenpolitie.

Wie googelt op “terrorkat” ontdekt dat Tommy een Britse lotgenoot heeft. In Bristol leefde kat Bella zich met liefde uit op de hand van de postbode wanneer die brieven in de bus gooide. De Royal Mail zag zich genoodzaakt een waarschuwing te geven: als Bella zich niet kon inhouden, zou baasje Mathhew Sampson geen post meer krijgen.

Wie de terreurdieren een beetje volgt valt op dat het meestal vogels zijn die zich volgens onze maatstaven niet weten te gedragen. De bewoners van de Zaanse wijk Zaaneiland gingen gebukt onder de acties van een stel terrorganzen. ‘Ze schijten alles onder,’ waarschuwde de wijkmanager. In Epe ging een terrorpauw uit z’n dak bij het zien van zijn eigen spiegelbeeld in twee zwarte BMW’s en maakte korte metten met de glimmende lak. In het Brabantse Haaren was een terrorbuizerd niet gediend van een hardlopende vrouw in z’n broedgebied en zette de aanval in.

Absolute winnaar is echter de terror-oehoe uit Purmerend en Kwadijk. Maar liefst vijf weken lang domineerde de uil de kranten en schopte het zelfs tot wereldnieuws wegens zijn aanvallen op nietsvermoedende wandelaars. Aan die terreur kwam een eind nadat het dier gevangen werd en nu een levenslange celstraf uitzit. De terror-oehoe verdiende er een derde plek mee in de Kidsweek Dier van het Jaar-verkiezing. Tijdens de uitreiking waren in de zaal oehoe-liederen te horen.

De reactie van de mens op de terrordieren is steevast dezelfde: verbannen, opsluiten of doden. Want ook voor dieren geldt: met terroristen onderhandel je niet.

cc-foto: derfelphotogen

Geef een reactie

Laatste reacties (24)