3

&… Dierentuin in nood toont opgezette dieren

Pechtold beste spreker ... UFO partij wil in de Kamer ... Links is mooier dan rechts ... Komiek veroordeeld om islam-grapjes ... Wie een hond wil moet op cursus

En ander nieuws van vandaag…


– De dierentuin van Gaza heeft een chronisch gebrek aan wilde dieren. Om de kinderen toch kennis te laten maken met soorten als de leeuw worden dode exemplaren opgezet en tentoongesteld in de kooien. Dat klinkt als een goed idee voor alle dierentuinen maar het verhaal van de Gaza Zoo stemt wel verdrietig. Er is geen verzorger voor de nog levende dieren en medische behandelingen worden uitgevoerd door vrijwilligers die telefonisch instructies krijgen van dierenartsen in Egypte.

– Alexander Pechtold is de meest welbespraakte politicus van het parlement. De fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer is dinsdag voor zijn politieke welsprekendheid bekroond met de tweejaarlijkse Thorbeckeprijs. (Metro)

– De opvallendste nieuwe partij aan de verkiezingen in september is zonder twijfel Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), opgericht door ufoloog Anton Teuben uit Soest. Hij rekent op ‘tientallen zetels’. (AD)

– Als u met uw ravissante verschijning indruk wil maken op een bepaald iemand, kies er dan voor om de linkerkant van uw gezicht zoveel mogelijk uit te spelen, want die kant komt na nieuw wetenschappelijk onderzoek uit de bus als mooiste kant van het gezicht. (VRT)

– De raad van bestuur van PostNL ziet dit jaar af van een bonus. De perikelen rond de ingrijpende reorganisatie en de maatschappelijke ophef daarover zijn de oorzaak. (Trouw

– Binnen een generatie gaat het Britse systeem van gratis gezondheidszorg naar de gallemiezen door het oprukken van diabetes als volksziekte. (Guardian)

– Voor het eerst sinds 2006 is in de Verenigde Staten een koe ontdekt die lijdt aan BSE, de gekkekoeienziekte. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw laat weten dat de koe niet in de voedselketen terecht is gekomen en dat de volksgezondheid geen gevaar loopt. (Trouw)

– De autoriteiten in Libië hebben dinsdag ingestemd met wetgeving die de vorming van politieke partijen op basis van godsdienst en lidmaatschap van dezelfde stam verbiedt. (Nu)

– De Britse premier David Cameron en minister Jeremy Hunt liggen onder vuur door hun contacten met mediamagnaat James Murdoch. De politici hebben met Murdoch over een overname gesproken. (Elsevier)

– Hoge werkdruk, ouderen die vallen omdat er te weinig personeel is om toezicht te houden, 7 minuten om een patiënt te wassen en aan te kleden, bewoners midden in de nacht uit bed halen om te wassen en aan te kleden. Dit is een kleine greep uit de klachten die de afgelopen vier weken binnenkwamen bij het meldpunt misstanden zorg van vakbond Abvakabo FNV. (RTL Nieuws)

– Twee studenten van de kunstacademie zorgen in Berlijn voor consternatie. Ze hebben een schaap met zijn kop onder een guillotine gelegd en vragen het publiek te stemmen of de kop van het dier er af moet. (de Telegraaf)

– De Vlaamse politica Minneke De Ridder heeft een wetsvoorstel klaar rond het invoeren van een verplichte hondenhoudersvergunning. Wie een hond in huis wil halen, moet eerst een cursus kynologie volgen. (De Morgen)

– De Egyptische komiek Adel Imam is tot 150 euro boete veroordeeld omdat hij volgens de rechtbank ‘de islam beledigt heeft’. Imam, de populairste komiek van Egypte, maakte onder meer een film over een luie ambtenaar die doet alsof hij bidt om niet te hoeven werken. De tamelijk unieke veroordeling voedt de angst voor de invloed van islamisten. (New York Times)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)