37

Honderden ‘dierenvrienden’ trekken met balen hooi naar Oostvaardersplassen

Meer dan duizend aanhangers van de ‘Actievoerders Bijvoeren Dieren Oostvaardersplassen’ zijn met vrachtwagen en trekkers vol hooi naar het natuurgebied getrokken. De dierenvrienden willen de wilde dieren die als gevolg van het winterse weer kampen met voedseltekort bijvoeren. De actie is symbolisch, meldt De Stentor:

Ondanks dat de provincie heeft toegezegd de grote grazers bij te voeren tot eind maart, gaat de demonstratie door. Milou Vogel, een van de organisatoren, zei eerder al tegen de Stentor dat het de actievoerders gaat om een ‘structurele oplossing’. ,,Wij willen méér dan een paar keer bijvoeren”, zei Vogel.

De actie leidt, evenals het voedseltekort, tot een schisma in de dierenbeweging. Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, meldt op Twitter dat een van de organisatoren van de actie een jachtpromotor is. Als de wilde dieren overleven door het bijvoederen, zullen ze later door jagers gedood moeten worden omdat de winter dan als ‘natuurlijke vijand’ van de dieren is uitgeschakeld.

Eerder: Grote grazers gevoerd omdat boswachters bedreigd werden
Podcast: Joop Café over bijvoeren

cc-foto: Ouwesok

Geef een reactie

Laatste reacties (37)