Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Honderden 'dierenvrienden' trekken met balen hooi naar Oostvaardersplassen

  •  
04-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
25939620878_374bee4898_o

© cc-Ouwesok https://flic.kr/p/FwckyJ

Meer dan duizend aanhangers van de ‘Actievoerders Bijvoeren Dieren Oostvaardersplassen’ zijn met vrachtwagen en trekkers vol hooi naar het natuurgebied getrokken. De dierenvrienden willen de wilde dieren die als gevolg van het winterse weer kampen met voedseltekort bijvoeren. De actie is symbolisch, meldt De Stentor :
Ondanks dat de provincie heeft toegezegd de grote grazers bij te voeren tot eind maart, gaat de demonstratie door. Milou Vogel, een van de organisatoren, zei eerder al tegen de Stentor dat het de actievoerders gaat om een ‘structurele oplossing’. ,,Wij willen méér dan een paar keer bijvoeren”, zei Vogel.
De actie leidt, evenals het voedseltekort, tot een schisma in de dierenbeweging. Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, meldt op Twitter dat een van de organisatoren van de actie een jachtpromotor is. Als de wilde dieren overleven door het bijvoederen, zullen ze later door jagers gedood moeten worden omdat de winter dan als ‘natuurlijke vijand’ van de dieren is uitgeschakeld.
cc-foto: Ouwesok
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.