6

Dieven beroven Fransen met ‘duivelsadem’

Chinees trio bedwelmt slachtoffers met Zuid-Amerikaanse 'zombiedrug' 

De Franse politie heeft drie Chinezen aangehouden die gebruik maakten van de drug scopolamine – ook wel bekend als ‘duivelsadem’ – om mensen te beroven. Dit meldt de Daily Telegraph. De drug zou de gebruiker in een zombie zonder vrije wil veranderen.

De Parijse politie heeft het Chinees trio vorige week opgepakt. De dieven zouden voorbijgangers op straat in het gezicht geblazen hebben met duivelsadem. De slachtoffers verkeerden vervolgens – volgens eigen zeggen – in een ‘hypnotische staat’. Het roverstrio maakte daar misbruik van door ze naar huis te volgen en te vragen hun bezittingen te overhandigen. Eén Parijzenaar zou van waardevolle spullen ter waarde van 100.000 euro beroofd zijn. 

Het roverstrio bestaat uit twee vrouwen en een man die onderdeel zijn van een crimineel netwerk. Dat zouden de Chinese autoriteiten aan de Franse politie gemeld hebben. Ook zouden de dieven zich specialiseren in het bedwelmen van hun slachtoffers met onbekende drugs. 

Duivelsadem, ook wel Burandanga of Scopolamine, is afkomstig van de giftige nachtschadeplant. Het is een drug die vooral tegen misselijkheid wordt gebruikt. In hoge doses kan het dodelijk zijn.

Volgens urban myths wordt duivelsadem door Colombiaanse en Ecuadoriaanse gangs gebruikt. Die zouden het voor hetzelfde doeleinde als het Chinees trio gebruiken, namelijk om hun slachtoffers tot weerloze zombies te maken. De drug zou ook tijdens de Koude Oorlog door de CIA en Sovjet als waarheidsserum gebruikt worden.  

Amerikaanse experts betwisten of de drug die door het Chinees trio gebruikt is wel echte duivelsadem is. Het middel zou daarvoor te moeilijk verkrijgbaar zijn. Daarbij maakt de drug, volgens hen, mensen wel hulpelozer dan normaal maar of het  daadwerkelijk de vrije wil ontneemt, betwijfelen ze.

cc foto: Jorge Láscar 

Geef een reactie

Laatste reacties (6)