Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Digitaal gluren bij crèche erg makkelijk

  •  
15-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Hacker300.jpg
16-jarige kan via camera's ongestoord naar kinderen kijken ... Meekijken moest voor ouders het gevoel van veiligheid juist vergroten
Een 16-jarige hacker deed een bizarre ontdekking. Het lukte hem eenvoudig om in te breken in een beveiligingssysteem van een kinderdagverblijf. Op die manier kon hij via de camera’s ongestoord naar spelende kleuters en baby’s kijken.
Het was mogelijk voor Jesse Reitsma om de beveiliging te hacken omdat ouders bij kinderdagverblijf Ieniemienie een inlognaam krijgen om zo via camera’s hun kind in de gaten te kunnen houden. Het meekijken moet het gevoel van veiligheid vergroten, schrijft het AD. De vraag om te kunnen meekijken via webcams ontstond na het misbruikschandaal rond Robert M. in Amsterdam.
Door een slecht beveiligde website achterhaalde Jesse binnen een half uur het wachtwoord. Zo kon hij meekijken in de woonkamer, keuken en speelruimte van het kinderdagverblijf. Ook keek hij in de kamer waar de bedjes voor de kinderen staan. Hij sloeg daarop direct alarm bij het dagverblijf.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.