Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Digitale schandpaal nu ook voor belastingontduikers

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
MostWanted300.jpg
Britten zetten foto's van belastingschuldenaren online
Groot-Brittannië heeft donderdag een nieuw offensief gelanceerd tegen gevluchte belastingschuldenaren. Voor het eerst is een lijst gepubliceerd met de 20 meest gezochte mensen die veroordeeld of aangeklaagd zijn voor belastingfraude.
Ze moeten samen nog 765 miljoenen Britse ponden (978 miljoen euro) aan belasting betalen, meldde de Britse minister David Gaucke (Belastingen).
De Britse belastingdienst plaatste foto’s van de gezochte figuren op zijn site. Doel is dat het publiek meehelpt om hen te vinden. De dienst zegt jaarlijks 10 miljard pond mis te lopen door belastingontduiking en fraude.
Het gebeurt wel vaker dat overheden foto’s plaatsen van gezochte mensen, meestal gaat het dan om geweldmisdrijven. Dat de Britse regering nu ook verdachten van fiscale delicten via het net opspoort is nieuw.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.