Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dijkhoff: invoering rekeningrijden staat niet vast

  •  
29-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
27671442156_6a23110e87_k

© cc-foto: EU2016 https://flic.kr/p/JaenGh

Een van de opmerkelijke punten uit het Klimaatakkoord is dat de VVD eindelijk akkoord lijkt te gaan met de invoering van rekeningrijden om de excessieve groei van het autoverkeer tegen te gaan. Er is afgesproken dat er drie varianten van het systeem worden onderzocht, de spitsheffing, een totale invoering en een alleen voor elektrische auto’s.
In het AD zegt Dijkhoff dat invoering daarmee niet zeker is omdat mogelijk alle drie de varianten ‘niet deugen’:
"“Het is niet zeker dat het er komt. Het is niet besloten.” (…) De VVD-fractievoorzitter zegt om die reden een voorkeur te hebben voor de variant waarbij enkel eigenaren van een elektrische auto gaan rekeningrijden. “Ik wil in ieder geval niet dat de tankers gaan betalen voor de laders”, zegt Dijkhoff. Ook is hij fel tegen een spitsheffing. “Voor heel veel mensen die nu in de spits reizen, is dat vanwege hun werk noodzakelijk.” Tot vorige maand stond op de VVD-website nog het standpunt: ‘Wij waren, zijn en blijven tegen de kilometerheffing’. Die passage is tijdens de onderhandelingen over het Klimaatakkoord geschrapt. Nu meldt de site dat de partij alleen tegen een spitsheffing is."
cc-foto: EU2016
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.