41

Dijsselbloem: Geen ‘sorry’ voor anti-islam sticker van Wilders

Minister vindt dat we geen sorry hoeven te zeggen tegen Saoedi-Arabië om de actie van Wilders

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) geen ‘sorry’ hoeft te zeggen tegen Saoedi-Arabië voor de stickers van Wilders. Dat zei hij maandagavond in het VARA-programma Pauw & Witteman. In het land is ophef ontstaan nadat Geert Wilders beledigende stickers in de vorm van de Saoedische vlag had verspreid. Daarop kondigde het land een boycot van het Nederlandse bedrijfsleven af, waardoor Nederland zeker 3 miljard dollar zou mislopen.

Dijsselbloem:

De sticker is van een aantal maanden geleden en ik had er niks meer over gehoord. Helaas krijgt het nu weer aandacht. We hoeven geen sorry te zeggen om een sticker.”

Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft aangekondigd naar Saoedi-Arabië te zullen afreizen om daar de kwestie te bespreken. Volgens Dijsselbloem zal Timmermans benadrukken, zoals Nederland dat overigens ook vlak na de verspreiding van de stickers al heeft gedaan, dat de stickers een actie zijn van Wilders en níet van de Nederlandse regering.

Maandag deed een aantal Marokkaanse Nederlanders nog een verzoek aan Saoedi-Arabië om af te zien van de boycot. Zij schrijven onder meer:

Tegen de achtergrond van al deze initiatieven willen u hierbij graag en met klem verzoeken om de voornemens van Saudi-Arabië om een handelsboycot tegen Nederland in te stellen niet tot uitvoering te brengen, en wel om de volgende motieven: Nederlandse belangen zijn onze belangen; De meerderheid van de Nederlandse bevolking staat niet achter Wilders; De werkgeversorganisaties wijzen de opvattingen van Wilders af.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)