Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dijsselbloem herkozen als Eurogroep-voorzitter

  •  
13-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Jeroen_300.jpeg
Dijsselbloem heeft de steun en het vertrouwen weten te winnen van de ministers van Financiën van de eurolanden
Maandag werd er in Brussel gestemd over het voorzitterschap van de Eurogroep en EU-voorzitter Luxemburg maakte via Twitter bekend dat Dijsselbloem zich klaar mag maken voor de tweede ronde.
De Nederlandse minister van Financiën heeft indruk weten te maken op zijn collega’s in de eurolanden: hij mag blijven. Waarschijnlijk heeft zijn rol in de Griekse crisis de doorslag gegeven waardoor Dijsselbloem nog een tweede termijn het voorzitterschap op zich mag nemen, aldus de Volkskrant.
Schermafbeelding_2015-07-13_om_18.10.29
Kandidaat voorzitterschap  Iemand die minder te spreken was, over Dijsselbloem, was mede-kandidaat voor het Eurogroep-voorzitterschap: Luis de Guindos. Spanjaar De Guindos vond juist dat Dijsselbloem ‘de Griekse crisis niet goed heeft aangepakt’, meldt de Volkskrant. Ook zou hij ‘veel te solistisch’ hebben geopereerd.
Alleen Spanje onthield zich in Brussel van steun voor Dijsselbloem, omdat het land 
‘zich tekort gedaan voelde bij de verdeling van invloedrijke Europese banen’. Dit was dan ook een belangrijke reden voor Madrid om dit jaar het Eurogroepvoorzitterschap te willen claimen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.