Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dijsselbloem: mogelijk nieuwe steun voor Griekenland

  •  
04-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
dijsselbloem300_13.jpg
Griekenland kan mogelijk derde hulppakket tegemoet ziet ... Versoepelen van leenvoorwaarden ook een optie ... 'Kwijtschelden is niet verstandig'
Griekenland heeft mogelijk weer financiële hulp nodig. Dat heeft Eurogroep-voorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gezegd. Het land kreeg eerder al zo’n 170 miljard euro, maar is er nog niet bovenop.
Dijsselbloem sprak met RTLZ. In dit gesprek zei hij dat een derde steunpakket aan Griekenland ‘niet onwaarschijnlijk is’.
Eerder werd duidelijk dat Griekenland mogelijk 5 tot 6 miljard euro nodig heeft. De Duitse krant Der Spiegel raamde het bedrag maandag zelfs op 20 miljard euro.
Dijsselbloem wil wel dat Griekenland extra stappen neemt wil het in aanmerking komen voor nog meer steun. Volgens de Eurogroep-voorzitter is kwijtschelding van een deel van de schulden geen optie. Het verlagen van de rente of het verlengen van de looptijd behoort wel tot de mogelijkheid.
Tot nu toe kregen de Grieken bijna 170 miljard euro. Dijsselbloem:
Kwijtschelden van schuld is niet verstandig, maar we kunnen wel de schuld verlichten, zoals een lagere rente rekenen of de looptijd verlengen, als de Grieken zich ook aan de afspraken houden. Langs de lijn voor wat hoort wat denk ik dat we nog wel even verder kunnen.
Foto: Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras spreekt met Jeroen Dijsselbloem

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.