32

Dijsselbloem: Nivelleren geen doel van kabinet

Minister van Financiën dinsdagochtend in de Eerste Kamer: bezuinigingen leiden tot minder werkgelegenheid en lagere economische groei, maar verschil is klein

Het woord nivelleren staat niet eens in het regeerakkoord, zegt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dinsdag in de Eerste Kamer. Het is dan ook geen doel van het kabinet, citeert BNR.

Dijsselbloem (PvdA):

Wat wel nadrukkelijk uitgangspunt is, is dat de enorme rekening van de crisis op een sociaal rechtvaardige manier moet worden verdeeld. En dat moet een licht progressief plaatje zijn”

Dijsselbloem ontkende dat het kabinet de economie ‘kapotbezuinigt’ met de 16 miljard euro aan extra kortingen op de rijksbegroting. Hij beaamde wel dat de bezuinigingen leiden tot minder werkgelegenheid en lagere economische groei, maar het verschil is volgens hem klein. “We doen het zorgvuldig.”

Dijsselbloem zei verder dat het kabinet zich buigt over nog meer bezuinigingen zodra het begrotingstekort boven de EU-norm van 3 procent dreigt uit te komen.

BNR: Dijsselbloem: Nivelleren is geen doel

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)