Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dijsselbloem pakt bonussen bankiers aan

  •  
23-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dijss_300.jpg
Bonus maximaal 20 procent salaris...  Maatregel onderdeel toekomstvisie op bankensector... Banken moeten klant centraal stellen... Beursgang ABN Amro past in toekomstvisie
De bonussen van bankiers worden verder aan banden gelegd. Nu mag een bonus nog de helft van het salaris zijn. In de toekomst wordt dat maximaal twintig procent. Dat schrijft minister Dijsselbloem in zijn toekomst visie voor de Nederlandse bankensector.
De maatregel is bedoeld om risicovol gedrag van medewerkers verder in te dammen. Dijsselbloem schrijft in zijn toekomstvisie :
Hier worden banken niet alleen stabieler en efficiënter van, ook kan dit bijdragen aan het adresseren van de vertrouwensbreuk die is ontstaan tussen burgers en banken.
Dijsselbloem wil een financieel gezonde en concurrerende banken die integer handelen, dienstbaar zijn aan de economie en de klant centraal stellen. Om de risico’s te bepreken kondigt hij nog meer maatregelen aan. Belangrijke banken moeten extra financiële buffers aanhouden en zich zo organiseren dat ze in geval van nood gesplitst kunnen worden.
De overheid wil ook meer concurrentie in de Nederlandse bankensector door het nieuwe partijen makkelijker te maken toe te treden tot de markt. De visie is een antwoord op het rapport van de commissie Wijffels dat in juni verscheen. Volgens Dijsselbloem past de vandaag aangekondigde beursgang op termijn van ABN Amro in zijn toekomstvisie. Premier Rutte sprak er ook over (video).
cc-foto: EU Council

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.