40

Dijsselbloem van PvdA is politicus van het jaar

Parlementaire pers beslist: Dijsselbloem de beste ... GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik wordt politiek talent van het jaar

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem van de PvdA is verkozen tot politicus van het jaar. Dat werd zondag bekend gemaakt op Radio 1.

Ieder jaar kiest de parlementaire pers een politicus van het jaar uit. Dit jaar werd dat voor de elfde keer gedaan. De tweede plaats van voor D66-leider Alexander Pechtold en Christenunie-leider Arie Slob werd derde. In een reactie op zijn prijs zei Dijsselboem het in eerste instantie niet echt te hebben verwacht: “Ik denk altijd dat dit soort prijzen naar mensen gaan die vooraan staan in het debat. En de minister is toch iets meer op de achtergrond.”

Vorig jaar werd Diederik Samsom verkozen tot politicus van het jaar. In de categorie politiek talent van het jaar werd GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik eerste. PvdA-staatssecretaris Martin Van Rijn van Volksgezondheid werd tweede en de derde plaats was voor VVD-staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs.

De uitzending met daarin de uitreiking en de interviews met Van Ojik en Dijsselbloem was tussen 13:00 en 14:00 uur te horen en is op de site van Radio 1 terug te luisteren. De uitslagen worden vanaf de 15de minuut bekend gemaakt.

Het politieke moment van het jaar werd het afleggen van de eed door koning Willem-Alexander. Op de tweede plaats eindigde het Herfstakkoord over de begroting en derde werd het Kamerdebat waarin Geert Wilders D66-voorman Pechtold uitschold voor ‘miezerig mannetje’. Bekijk alle genomineerde fragmenten op de website van de NOS.

CC Foto: EU Council Euro-zone

Geef een reactie

Laatste reacties (40)