Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dijsselbloem voorzichtig positief over lijst met Griekse hervormingen

  •  
24-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dijsselbloem300_23.jpg
Update: Eurogroep stemt in met Griekse voorstellen ... Nu de nationale parlementen nog
Jeroen Dijsselbloem, de voorzitter van de eurogroep, heeft de Griekse lijst met hervormingen ontvangen en reageert voorzichtig positief. Volgens Dijsselbloem is het wel belangrijk om te realiseren dat de lijst slechts een eerste stap is.
Ik denk dat ze (de Grieken, red.) ernstig zijn. Maar het zal niet gemakkelijk zijn. Dit is slechts een eerste stap. Deze lijst is niet onze nieuwe overeenkomst. Deze lijst is een indicatie van welk soort maatregelen ze willen invoeren, vervangen of voortzetten.
De Griekse regering moest met de hervormingsplannen komen van de eurogroep zodat de noodsteun aan het land verlengd kan worden met vier maanden. De regering-Tsipras wil de belastingontduiking aanpakken en de openbare diensten hervormen. 
Update: De Eurogroep heeft ingestemd met de hervormingen- en bezuinigingsplannen van Griekenland. Een verlenging van het steunprogramma met vier maanden lijkt daarmee veilig te zijn gesteld. De trojka wilde de noodsteun alleen verlengen als daar gedegen hervormingen en bezuinigingen tegenover zouden staan. Nu ook de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds hun goedkeuring hebben gegeven, moeten alleen de nationale parlementen nog hun fiat geven.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.