8

Dijsselbloem was doelwit van Grieks bompakket

Jeroen Dijsselbloem, demissionair minister en voorzitter van de eurogroep, was een van de doelwitten van de bompakketten die maandag in Athene werden onderschept. Dat melden verschillende Griekse media. De bompakketten doken maandag op in een postsorteercentrum vlakbij Athene, waarna ze onschadelijk werden gemaakt.

Er zijn in totaal acht bompakketten aangetroffen. De Griekse politie wil nog niet bekend maken aan wie ze geadresseerd zijn, omdat ze eerst nog persoonlijk ingelicht moeten worden. Griekse bronnen melden echter dat de overige brieven gericht waren aan verschillende politici en bekende figuren binnen de EU en bij het ECB. Jeroen Dijsselbloem wilde zelf geen commentaar geven. ‘Wij hebben het gehoord maar ik kan hier geen uitsluitsel over geven’, aldus zijn woordvoerder.

Wie de pakketten verzonden heeft is nog onduidelijk. Er werden eerder ook al dergelijke bombrieven verstuurd, deze kwamen bij het Duitse ministerie van Financiën en bij het Internationaal Monetair Fonds in Parijs aan. Een IMF-medewerkster raakte gewond bij het openen van de brief. In 2010 werden er vergelijkbare bombrieven naar ambassades en Europese leiders verstuurd door een Griekse guerilla-groep. De groep die zei verantwoordelijk te zijn voor de bombrief naar Duitsland, heeft nog geen van de andere pakketten terreuracties geclaimd.
Foto: CC Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (8)