Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dikke kinderen van nu dementen van later

  •  
10-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_dikkind2_Malingering_300
Aantal mensen dat vroeg dementeert zal toenemen als gevolg van ongezonde leefstijl, zeggen hoogleraren van de VU
Het aantal mensen dat al vroeg gaat dementeren, tussen de 50 en 60 jaar, zal de komende tijd explosief toenemen. Dat verwachten vier hoogleraren van de Vrije Universiteit in Amsterdam. De toename van vroege dementie is voor een groot deel het gevolg van ongezond leven, zeggen zij dinsdag in de Volkskrant.
“Deze ziekte wordt niet serieus genomen. In de eerste 25 jaar kun je het voor de rest van je leven verpesten”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in de Volkskrant.
Volgens Jaap Seidell, hoogleraar voeding en overgewicht, stijgt het aantal kinderen met ouderdomsdiabetes snel. Zij krijgen op betrekkelijk jonge leeftijd ziekten die normaal oudere mensen treffen.
In 2025 zullen er 1,4 miljoen mensen met diabetes zijn, van wie 85 procent met overgewicht of obesitas. De kans dat zij gaan dementeren is relatief groot.
Foto-cc: Malingering
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.