Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dilan Yesilgöz nieuwe staatssecretaris Economische Zaken

  •  
25-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2423 keer bekeken
  •  
dilanyes

© Nederland, Den Haag, 20 april 2021 Dilan Yesilgoz Zegerius VVD kamerlid in de Tweede Kamer. foto: ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

Het jarenlange PVV-corvee van Dilan Yesilgöz betaalt zich uit. Het VVD-Kamerlid wordt volgens het partijorgaan De Telegraaf de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken. Samen met Stef Blok verdeelt zij de werkzaamheden van Bas van ’t Wout, die vanwege een burnout zeker drie maanden thuis zit.
Yesilgöz gaat de portefeuille Klimaat en Energie doen. In 2019 drong zij aan op de bouw van kerncentrales om de klimaatdoelstellingen van het Verdrag van Parijs te halen. Vanwege de torenhoge kosten staan energiebedrijven niet te springen om nieuwe kerncentrales te bouwen. In plaats daarvan geven zij de voorkeur aan goedkopere energiebronnen zoals windenergie.
Van ’t Wout zat sinds vorig jaar in het kabinet. Hij begon als opvolger van Tamara van der Ark die minister van Medische Zorg werd. Begin dit jaar volgde hij Eric Wiebes op nadat die het veld moest ruimen vanwege de toeslagenaffaire.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.